Zraziki z kaszy jaglanej z kukurydzą

Zraziki z kaszy jaglanej z kukurydzą
  • SKŁADNIKI:
  • - kasza jaglana - 1 szkl
  • - cebula - 1 szt
  • - kukurydza - 80 g
  • - mąka - 2 łyżki
  • - jajko - 1 szt
  • - sól - 1 łyżeczka
  • - pieprz - 1 szczypta
  • - kurkuma - 1 szczypta
  • - curry - 1 szczypta
  • - bulion - 250 ml
  • - olej do smażenia

Dziś mam dla Was przepis z kaszy jaglanej , którą taki bardzo lubię.

Robiłam już GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ oraz KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ.

Były też przepyszne KOPYTKA Z KASZY JAGLANEJ.

A dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki.

  Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym.

Są świetnym pomysłem na szybki , bezmięsny obiad!
Zdjęcie - Zraziki z kaszy jaglanej z kukurydzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę jaglaną gotujemy ok. 20 minut w bulionie , odcedzamy , studzimy,   Cebule drobniutko siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.   Kukurydzę odsączamy z zalewy.   Kaszę wkładamy do miski ,  dodajemy podsmażoną cebulkę i kukurydzę.   Wbijamy jajko.   Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.   Doprawiamy solą , pieprzem , curry i kurkumą.   Jeśli lubimy bardziej ostre może śmiało dodać jeszcze szczyptę chili – ja tak zrobiłam.   Wszystko razem jeszcze raz dokładnie mieszamy.   W rękach wyrabiamy niewielkie zraziki.   Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Podajemy gorące!

Zdjęcie - Zraziki z kaszy jaglanej z kukurydzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów