Spodobała mi się harmonijna kompozycja składników, a po skosztowaniu jej smak. Doskonała na duże spotkanie w gronie rodzinnym, zachęcam do wypróbowania.
Od dawna już myślałam o tych bułkach ale zawsze coś stawało mi na przeszkodzie. Wczoraj jednak to ja stawiłam czoła wszelkim przeszkodom i wreszcie je zrobiłam.
Chlebek jest bardzo pyszny, lekko słodkawy, idealny do kanapek z dżemem. Bardzo łatwo się go robi i długo utrzymuje świeżość. Polecam, bardzo nam smakował.:).
Po zeszłorocznym debiucie, ponownie zdecydowałam się na upieczenie katarzynek. Tym razem zmodyfikowałam przepis nieco bardziej dodając do listy składników melasę i kwaśna śmietanę. Efektem mojej samowolki okazały się przepyszne, puszyste pierniczki
Lubością do pasztetu z żurawiną zapałałam podczas ostatniego pobytu w domu. Na początku podchodziłam do niego sceptycznie bo jeszcze do niedawna nie przepadałam za żurawiną (paszteciarą byłam zawsze:P), ale po kilku kęsach i dokładniejszym rozsmakowaniu się stwierdziłam, że 'coś' w nim jest.
Święta, święta i już praktycznie po świętach:-( Szkoda, że tak krótko w tym roku. Jedynie co zostało to możliwość pochwalenia się jeszcze przygotowanymi ciastami, potrawami na blogu.
Ten piernik kusił mnie już od dawna, ale zawsze miałam jakieś obawy, czy mi się uda. Zupełnie niepotrzebnie. Piernik staropolski robi się bardzo przyjemnie :).
Pyszne roladki a'la kebab na klarowanym maśle rozpływają się w ustach na sam i widok zachciało mi się jeść kiedy je zobaczyłam na tym blogu , naprawdę są wyśmienite i zachwycają smakiem. Polecam
na zdjęciach moje przyrumienione nieco bardziej niż zakładałam, ale tak to jest, jak się wisi na telefonie ;) niemniej jednak - są tylko przyrumienione, w smaku - rewelacja!
Święta minęły,Nowy rok się zaczął...oby lepszy niż poprzedni ;-) A jeść trzeba jak zawsze. Dziś zapiekanka makaronowa. Możecie ją urozmaicić wedle własnego gustu. Ja daję pomysł a treszta należy już do Was.
Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości, a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego a w lodówce arkusz ciasta francuskiego i śmietanę kremówkę polecam wykorzystać je na rurki z kremem. Nie ma chyba sposobu na szybsze ciastka.