Przepis na tę zupę dostałam od koleżanki z pracy i rzeczywiście jest to zupa błyskawiczna - jej przygotowanie zajmuje maksymalnie 45 minut, licząc z czasem obierania i siekania cebuli.
Chrupiące, maślano-serowe rożki z jabłkami.W smaku podobne do ciasteczek francuskich.Tylko trzy składniki i jabłka.Ciasteczka te są bardzo łatwe w wykonaniu i takie pyszne.
Przepis pochodzi z jednej z najfajniejszych książek z przepisami kuchni chińskiej - "Łatwa kuchnia chińska" Kena Homa.Dania tej kuchni wydają się takie skomplikowane i pracochłonne a ta książka pokazuje, że gotować po chińsku można szybko, nieskomplikowanie i bardzo smacznie.
Teraz miałam ochotę na soczewicę. Kupiłam ją dość dawno i tak sobie leżała w szafce aż się doczekała i powstała z niej naprawdę dobra zupa. Jest lekka a jednocześnie sycąca.