pierś kurczaka nadziana szpinakiem

Kolejna odsłona kurczaka na naszym stole. Nieskromnie powiem, że było pyszne! A w dodatku takie proste w wykonaniu.
Pierś kurczaka nadziana szpinakiem
W rondelku rozpuścić masło, wrzucić szpinak i dusić do miękkości, czyli aż szpinak klapnie. Dodać pokrojony ser i śmietanę i dusić dalej aż wszystko się połączy. Doprawić solą i świeżo tartą gałką muszkatołową. Kurczaka oczyścić i naciąć kieszonkę (można oczywiście rozbić kurczaka na plaster i robić roladki, ale byłam na to zbyt leniwa :) ). Plasterki ułożyć po 4 na porcję na zakładkę, ułożyć na wierzchu pierś - posolić i włożyć po sporej porcji szpinaku do kieszonek. Zawinąć w boczek i piec w 180 stopniach przez 30 minut.
ps. resztę szpinaku wykorzystuję do makaronu.
Pierś kurczaka nadziana szpinakiem
- 2 piersi kurczaka
- 250g szpinaku baby
- 100 sera pleśniowego blue
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól, gałka muszkatołowa
- 8 cieniutkich plasterków wędzonego boczku

ps. resztę szpinaku wykorzystuję do makaronu.