Ja przyrządziłam kurczaka mughlai, na którego miałam już od dawna ochotę. I nie zawiodłam się – danie smakuje po prostu rewelacyjnie :) Aromatyczny, jogurtowo-migdałowy sos smakował nawet mojej mamie, która nie przepada za orzechami i migdałami w innej postaci niż w cieście ;)
Przed Wami druga odsłona tureckich chlebków, tym razem z kurczakiem. Jest równie pyszna jak poprzednia z mięsem mielonym. Te chlebki na stałe trafiły do naszego rodzinnego menu. Czeka je jeszcze wiele różnych wersji nadzienia :)
Przypraw, które używam nie jest jakoś specjalnie dużo, ale są na tyle ważne, że doczekały się własnej półeczki w spiżarni :) (...) Ostatnio przybył nowy słoiczek. Stoi pomiędzy pieprzem czarnym i sodą oczyszczoną. Nazywa się: przyprawa do kurczaka. Jest to moja własna wersja. Aromatyczna, świeża i bez dodatku glutaminianu sodu.
Pierś kurczaka, trochę inaczej. Lekko, słodko - pikantnie, bardzo oryginalnie. Mięso jest delikatne i wilgotne w środku. Pyszne. Na pewno, do powtórzenia :)