Kolejne danie z diety przyspieszającej metabolizm dozwolne w fazie III. Idealne na obiad lub ciepłą kolację. Przepyszne! Przepis podaję za autorką diety H. Pomroy, jedynie liście szpinaku podmieniłam jarmużem. Polecam wszystkim, przepis jest łatwy i bardzo uniwersalny!
Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda. Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc warto pić zielone koktajle z jego udziałem.
Dziś zdrowo i pysznie! Kasza (drobna jęczmienna), jarmuż, pieczony kalafior (opcjonalnie też fasolka- akurat miałam trochę ugotowanej, szkoda, żeby się zmarnowała!).
Szejk jarmużowy to propozycja dla wszystkich, którzy interesują się zdrowym odżywianiem. Jarmuż jest lubiany i ceniony na całym świecie, nie tylko przez wegetarian i wegan. Szejk to koktajl na mlecznej bazie, u mnie jest to kefir, który doskonale komponuje się ze smakiem jarmużu. Napój jest pyszny.
"Jak nie wiesz co zrobić to ugotuj zupę" powiedziała w jednej z audycji moja ulubiona psycholożka Katarzyna Miller. Zupa jest dobra na wszystko. No to ugotowałam porządny gar zupy. Może pomoże...