Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba
Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda.
Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc warto pić zielone koktajle z jego udziałem. Nie każdemu jarmuż smakuje, ale wariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję. Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna!
Składniki:
2 szklanki liści obranego jarmużu
1/2 mango
1 banan
1 gruszka
1 szklanka wody mineralnej
2 cm kawałek imbiru
2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie
1 łyżeczka oleju kokosowego
Wykonanie:
- obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki
- zblendować do pożądanej konsystencji
- wypić natychmiast po przygotowaniu