Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba

Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba
Zdjęcie - Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda.
Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc warto pić zielone koktajle z jego udziałem. Nie każdemu jarmuż smakuje, ale wariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję. Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna!

Zdjęcie - Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:
2 szklanki liści obranego jarmużu
1/2 mango
1 banan
1 gruszka
1 szklanka wody mineralnej
2 cm kawałek imbiru
2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie
1 łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie:

  • obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki
  • zblendować do pożądanej konsystencji
  • wypić natychmiast po przygotowaniu
SMACZNEGO !


Zdjęcie - Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów