Pyszne, kruche ciasto, z sezonowymi, soczystymi śliwkami węgierkami, z budyniem i szczyptą cynamonu. Do tego duża ilość, chrupiącej kruszonki na wierzchu:)
W tym poście proponuję Wam bardzo proste ciasto, bez kombinacji. Warstwa ciasta, warstwa malin i znowu warstwa ciasta. Prawda, że proste. Dodatkową zaletą ciasta, jest jego smak cytrynowy. Doskonale współgra z malinami. Na wierzch cukier puder lub lukier i ciasto z malinami gotowe. Pozdrawiam.
Tort wyszedł bardzo delikatny w smaku z śmietankowo-kremową masą. Frużelinę jagodową możecie dowolnie dosładzać, jeśli wolicie lekko kwaśne zmniejszcie ilość cukru. Świeże owoce możecie zastąpić mrożonymi i wtedy można w dowolnym czasie wykonać tort.
Aromatyczny ananas i wiórki kokosowe tworzą wręcz karaibski nastrój i świetnie komponują się w tym wilgotnym cieście. W cieście jest dużo mokrych dodatków, długo więc zachowuje świeżość, ale trzeba też uważać przy jego pieczeniu i pozwolić spokojnie się wypiec:)
W serniku smak czekolady i kawy świetnie ze sobą współgrają i tworzą fantastyczną dwuwarstwową całość. Ciasto jest mocno wilgotne i ciężkie, ale dla nas to atut :) Zapraszamy do wypróbowania
Oj, dawno nie było u nas sernika… ;-) Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny sernik z morelami i kruszonką. Oczywiście możecie go też przygotować w wersji z brzoskwiniami. Sernik ten, choć nie jest bardzo słodki, z dodatkiem kwaskowych moreli, chrupiącej i słodkiej (bo posypanej cukrem pudrem) kruszonki bardzo nam smakował.