Słodka i orzeźwiająca, dzięki dodatkowi mięty, zupa w tęczowym odcieniu zieleni. Obudziła we mnie na nowo miłość do zapomnianego dawno temu zielonego groszku.Jej jedzenie daje przyjemność nie tylko z powodu walorów smakowych, ale też wizualnych.
W oko wpadła mi zupa krem z pomidorów, bo pomidorówki jako takiej dawno nie jadłam, a akurat miałam dzień eksperymentów kulinarnych ;)(...) Sama zupa jest w smaku inna niż tradycyjna pomidorówka, ma fajną odrobinkę pikanterii i z talerza znika w oka mgnieniu :) Polecam!
Zupa jest bardzo smaczna, niesamowicie sycąca, ale nie jest dla wszystkich. Ser nadaje jej ostrego i wyrazistego smaku, który nie wszystkim może pasować.
Pyszna zupa cebulowa, która – jak większość przygotowywanych przeze mnie zup-kremów – zawiera dodatek serka topionego, co czyni ją aksamitną i kremową w smaku. Dodatkowo wzbogaciłam ją nutą curry.
Na pewno wiele z Was jadło kiedyś zupę pieczarkową z proszku. A czytaliście w takich wypadkach skład? Jeśli tak, to pewnie zdziwiło Was, że pieczarki (lub ekstrakt pieczarkowy) stanowią tam tylko około 3% całego składu. (...) Dlatego proponuję zrobić taki krem samodzielnie. Zupę prawdziwie pieczarkową. To naprawdę nie jest trudne :)
Zostały mi szparagi z poprzedniego dnia i połowa cukini, na balkonie rośnie dużo bazylii, więc powstała.... zupa krem, bo takie najbardziej lubią moje chłopaki!