Propozycje, które tu zebrałam, to zestawienie kolorowych i smacznych wersji chrzanu, które dodatkowo wyglądają bardzo dekoracyjnie na wielkanocnym stole.
Propozycje, które tu zebrałam, to zestawienie kolorowych i smacznych wersji chrzanu, które dodatkowo wyglądają bardzo dekoracyjnie na wielkanocnym stole.
Propozycje, które tu zebrałam, to zestawienie kolorowych i smacznych wersji chrzanu, które dodatkowo wyglądają bardzo dekoracyjnie na wielkanocnym stole.
Kolejny wspaniały chleb w weekendowej szkole pieczenia...Wybrany przez Polkę... A może przez Tatter ;) Zadanie Nr 6 - Chleb na zakwasie z ziarnami (Seeded Multigrain Sourdough)
Niesamowicie pyszne babeczki dyniowe zagościły nie wiem już który raz w moim domu, o tej porze roku jak znalazł. Są takie delikatne i mięciutkie aż rozpływają się w ustach, a dzieci wprost je uwielbiają
Spodziewałam się, że ta zupa będzie dość mocno pikantna, ale jednak okazało się, że wcale nie. Jest zarazem lekka i pożywna, a do tego pięknie prezentuje się na wiosennym stole :)
Mandazi są ponoć popularne szczególnie w Kenii i Tanzanii, gdzie podaje się je z filiżanką kawy lub herbaty. Przypominają nasze pączki, czy nawet bardziej faworki [tudzież chrust], ale da się wyczuć na końcu smaku delikatną nutkę kokosową.
Tortille zwilżyć wodą i zapiec krótko na suchej patelni. Zawijać w nią mięso, warzywa i sos i od razu podawać – najlepiej robić je na bieżąco, bo wystygnięte tortille robią się twarde.Smacznego, amigos :)
Jabłka obrałam, pozbawiłam gniazd nasiennych i pokroiłam w drobną kostkę - tak około 1 cm na 1 cm - posypałam cukrem z cynamonem. Nie za mocno ale cukier powinien "oblepić" jabłka.