Chleb pełne ziarno
Chleby to jedno z bardziej urodziwych dań i tych dających się przyjemnie fotografować. Wyglądają smacznie nawet na sklepowych półkach, ale nie do tego stopnia żeby się nimi zachwycać, no przynajmniej tymi w sklepie byłoby trudno. Może dlatego, że mi się opatrzyły przez całe życie a może dlatego, że brak im tych nieregularnych pęknięć i kształtów, które uważam za nieziemskie. Im bardziej indywidualny chleb, im więcej serca i ochoty w niego włożymy tym jest smaczniejszy i z większą chęcią się go je. Myślicie, że to przesadna głębia użyta do opisu pieczywa? Może macie trochę racji ale gdybyście spróbowali tego chleba… Chleb idealny lekko miodowy, pszenny z ogromnymi dziurami nieziemsko puszysty z chrupiącą skórką, długo utrzymujący świeżość. Chleb absolutnie ulubiony, mogłabym go jeść codziennie a nawet kilka razy dziennie ;-).