Kurczak tikka masala

Kurczak tikka masala
Składniki na 8 porcji:
  • 2 podwójne duże piersi z kurczaka
  • 2 średnie cebula
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka kolendry w ziarnach
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka garam masala
  • 3 średnie pomidory
  • 1łyżka ketchupu
  • słoik przecieru pomidorowego
  • łyżka cukru
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • sól

Zdjęcie - Kurczak tikka masala - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wszystkie przyprawy suche utłuc w moździerzu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z przyprawami, dodać pomidory i gotować aż całkiem zmiękną, Do pomidorów dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, ketchup, przecier pomidorowy, jogurt i cukier, gotować wszystko razem jeszcze 15 min. Ewentualnie jeszcze dosolić. Bardzo dobrze smakuje z ryżem z warzywami. Podobne wpisy Kurczak tikka masalaZdjęcie - Kurczak tikka masala - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kebab z mielonego mięsa

Zdjęcie - Kurczak tikka masala - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Curry z kalafiora i ziemniakow (Aloo Gobi)

Zdjęcie - Kurczak tikka masala - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kurczak z morelami i kuskusem

Zdjęcie - Kurczak tikka masala - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Shish taouk - syryjski kurczak na patyku :)

Kategorie przepisów