Tym razem zachęcam do zrobienia słodko-pikantne curry z kurczaka i chińskich śliwek liczi. Robiłam je już dwa razy i zapewniam, że miłośnikom takich połączeń na pewno posmakuje :)
Kuchnia karaibska kojarzy się głównie z mlekiem kokosowym... i słusznie! Mleko kokosowe to jeden z najbardziej podstawowych składników tej kuchni – dodaje się go do niemal każdej potrawy, od zup począwszy, przez potrawy mięsne, a na deserach skończywszy.
Dziś premiera!
Dziś domowe nuggetsy z sosem koperkowym (w wersji dla dorosłych czosnkowo-koperkowym). Dzieci uwielbiają chrupiące kurczaczki, więc przyrządźmy je zdrowiej niż na rozgrzanym oleju smażąc- poprostu upieczmy je!
Lekkie i aromatyczne pulpeciki drobiowe, to propozycja na letni obiad. Dodatek świeżego koperku nadaje im niezwykły smak. Możecie serwować je z dowolną kaszą lub z młodymi ziemniaczkami.
Letni obiad, wg mnie powinien być szybki w przygotowaniu, składać się z dużej ilości warzyw i jeśli już w składzie ma mieć mięso to ma to być drób. I taki też był letni obiad do mnie pracy ostatnio.
Makaron z kurczakiem z jednej patelni z papryką, w sosie serowym na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Całe danie przygotowuje się w jednej patelni, co eliminuje późniejszą potrzebę zmywania góry garnków. Polecam!
Dziś przedstawiam świetny pomysł na pyszny, szybki i sycący obiad po pracy da całej rodziny. Potrawka z kurczakiem, szparagami, papryką, grzybami i szpinakiem w pysznym sosie pomidorowym sprawdzi się zawsze. A podana z chrupiącym chlebkiem na pewno nie skończy się na jednej porcji.