Sałatka zrobiona w ubiegły weekend przez moją mamę.Na początku byłam trochę sceptyczna co do mieszaniny składników, ale tylko do momentu pierwszego kęsa. Pozytywnym zaskoczeniem okazałą się przeplatanka smaków słodkich, słonych i kwaśnych. Warto odkrywać nowe połączenia.Polecam na upalne dni, które właśnie nadchodzą:)
Od początku nie miałam wątpliwości, że to danie będzie pyszne. Delikatny filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i fetą w aksamitnym sosie na bazie białego wina to rewelacyjne danie na niedzielny obiad :)
Uwielbiam takie zapiekanki, bo nie dosyć że są smaczne to jeszcze łatwo je odgrzać następnego dnia. Wystarczy przykryć folią i wstawić do piekarnika w niskiej temperaturze. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu, żeby ją przygotować. Zapraszam na pyszną zapiekankę z bakłażanem.
Mam wrażenie, że sos tzatziki jest tak popularny, że niedługo uznawany będzie za danie typowo polskie. I wcale się tej popularności nie dziwię, bo jest naprawdę pyszny!