Sałatka warstwowa z żurawiną, serem feta i płatkami migdałowymi


Sałatka warstwowa z żurawiną, serem feta i płatkami migdałowymi:
- ½ główki sałaty lodowej, umytej i porwanej na kawałki
- 250 g sera feta pokrojonego w kostkę
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- 1 szklanka płatków migdałowych, uprażonych
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- sól, pieprz
Jogurt mieszam z majonezem, czosnkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na pół h do przegryzienia.Sałatkę układam warstwami: sałata, sos jogurtowy, żurawina, ser feta, płatki migdałowe. Odstawiam do lodówki na ok 2-3 h.
Smacznego