Żadne ciasto nie może się z nią równać, żaden wypiek nie dorasta jej do pięt:) Pavlova jest jedyna w swoim rodzaju, fenomenalna! To beza nad bezami:) Królowa. Piękna i elegancka, a przy tym jak ona smakuje!:) Achhhh
Sernik ten jest dość pracochłonny, ale z całą pewnością warto się trochę pomęczyć. (...) Dodatek mascarpone i kremówki do zwykłego twarogu nadaje mu aksamitnej konsystencji. Jest cudownie kremowy, wilgotny i lekki. Przez wszystkie warstwy przebija się smak kawowego likieru, który sprawia, że całość jest spójna i idealnie się ze sobą komponuje. Ogromnie polecam :)
To chyba najbardziej chrupiące gofry, jakie mi kiedykolwiek wyszły! Przepis podstawowy, bez żadnych udziwnień. Jednocześnie bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Z wierzchu gofry sa rumiane i chrupiące, a wewnątrz lekkie i napowietrzone. Polecam bardzo!!! Na śniadanie czy podwieczorek :)
Bajeczne połączenie zieleni, bieli i czerwieni. Jest nie tylko smacznie, ale i pięknie.Polecam Wam niebanalny biszkopt. Biszkopt w wersji "na zielono", z dodatkiem szpinaku.Szpinak nadaje biszkoptowy nie tylko kolor, ale sprawia również, że ciasto jest wilgotne.
Tradycyjnie każdego roku w środku lata piekę bezę Pavlovę ze wszystkimi najlepszymi w tym okresie owocami. Maliny, jeżyny, porzeczki i borówki aż się proszą, żeby ukryć je w pierzynce z bitej śmietany i umieścić na chrupiącej bezie z piankowym wnętrzem. W tym roku postanowiłem pójść o krok dalej i upiec ogromny tort bezowy przełożony skarbami lata.