Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Dziś mam dla Was kolejny przepis na gofry. Tym razem aromatyczne, pachnące przyprawą korzenną, o pięknym pomarańczowym kolorze. Idealne na zimową chandrę. Zapraszam na gofry dyniowe!
Zimą naleśniki z malinami smakują najlepiej. Oczywiście mrożone owoce nie mogą równać się z malinami zrywanymi z krzaka w ciepły sierpniowy dzień. Mogą za to przynieść masę radości i wspomnienie lata, kiedy za oknem mróz i chłód.
Bohaterka dzisiejszego wpisu to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i dla oczu. Ciepła, pomarańczowa barwa dyni idealnie komponuje się z fioletem cebuli i czerwienią granatu.
Niespodziewany prezent w postaci miski soczystych truskawek, popchnął mnie do upieczenia pachnących bułeczek ze słodką kruszonką. Przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu
Czerwiec to dla mnie zapach truskawek, piwonii i wakacji. Nie wyobrażam sobie tego miesiąca bez truskawek w cukrze wyjadanych chybcikiem z miseczki oraz bez wypieków obciekających klejącym sokiem truskawkowym. Babeczki z dzisiejszego wpisu nie są więc przypadkiem, a powitaniem czerwca.
Podobno zielone koktajle to moc witamin, posiadają także cudowne moce oczyszczania organizmu z toksyn. Do tej pory dla mnie najważniejsze było to, że są niezwykle szybkie w przygotowaniu, a w mojej lodówce praktycznie zawsze znajdę składniki aby na szybko coś zmiksować.