Kisiel mandarynkowy

Najprostsze rzeczy są najlepsze. A słoneczny, słodko-kwaśny kisiel to doskonały lek na zimową chandrę.
Zdjęcie - Kisiel mandarynkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki (2 porcje):

1 pomarańcza

6 słodkich mandarynek

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Zdjęcie - Kisiel mandarynkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kisiel mandarynkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wyciskamy sok z cytrusów (ok. 500ml). 1/4 soku łączymy z mąką ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Pozostały sok wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się soku wlewamy mieszaninę z mąką i całość energicznie mieszamy. Kisiel gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Podajemy solo lub w towarzystwie mandarynek.
Zdjęcie - Kisiel mandarynkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy