Grzanki z mascarpone, figą i miodem
Lato minęło w zastraszającym tempie. Na szczęście uwielbiam swetry, kalosze oraz gorącą herbatę z cytryną i miodem. Jesień to moja ukochana pora roku.
Dziś dzielę się z Wami przepisem na proste śniadanie, które poprawi nastrój w pierwsze jesienne dni.
2 figi
4 kromki chleba
4 łyżki miodu
rozmaryn
mascarpone
masło
W rondelku podgrzewamy miód z rozmarynem. Miód przejdzie aromatem i idealnie nada się do grzanek.
Pieczywo rumienimy w opiekaczu. Ciepłe grzanki smarujemy masłem, a następnie mascarpone.
Umytą figę kroimy na plasterki i układamy je na grzance. Całość skrapiamy rozmarynowym miodem.
Dziś dzielę się z Wami przepisem na proste śniadanie, które poprawi nastrój w pierwsze jesienne dni.
2 figi
4 kromki chleba
4 łyżki miodu
rozmaryn
mascarpone
masło
W rondelku podgrzewamy miód z rozmarynem. Miód przejdzie aromatem i idealnie nada się do grzanek.
Pieczywo rumienimy w opiekaczu. Ciepłe grzanki smarujemy masłem, a następnie mascarpone.
Umytą figę kroimy na plasterki i układamy je na grzance. Całość skrapiamy rozmarynowym miodem.