Wiosna w końcu przyszła więc nie mam ochoty na ciężkie jedzenie. Wystarczy mi sałatka, taka jak na przykład ta dzisiejsza. Jest tu co prawda więcej niż 5 składników ale wcale nam to nie przeszkadzało:)
Taką sałatkę jadłam kiedyś na jakimś spotkaniu firmowym. Nie wiem czy udało mi się ją wiernie odtworzyć, ale nie ma to większego znaczenia, bo sałatka i tak jest smaczna.
Ekspresowa, pyszna, a zarazem wykwintna przystawka. Doskonała na lunch z pieczywem czy kolację, a także na karnawałowe przyjęcie czy przekąska dla niespodziewanych gości.
Sałatka z mango, mozzarellą i orzechami włoskimi to jedna z moich ulubionych sałatek. Jadam ją często i ciągle nie mam dość :). Połączenie mango i delikatnej mozzarelli jest naprawdę przepyszne, a dodatek prażonych orzechów czyni tą sałatkę naprawdę wyjątkową w smaku. W
Smak delikatnego miąszu awokado w połączeniu ze słoną fetą i aromatycznymi pomidorami sprawia,że podczas jedzenia przenosimy się wyobraźnią w ciepłe kraje,gdzie takie przysmaki mamy na wyciągnięcie ręki.
Tą prostą i smaczną śniadaniową sałatkę wyczaiłam na blogu Grumków, szukając sposobu na „zutylizowanie” dojrzewającego awokado ;) Sałatka zawiera dużo białka i zdrowy tłuszcz z awokado, a w wersji light majonez można zastąpić jogurtem (ja stosuję pół na pół :P). Warto spróbować.