W połączeniu z mozzarellą wyszła z tego fajna sałatka, którą w zasadzie można zjeść na deser. Przepis trochę zmieniłam bo nie miałam trawy cytrynowej potrzebnej do sosu. Po przepis na carpaccio z cytrusowym dressingiem odsyłam do Kuchni natomiast tutaj przedstawiam swoja wersję.
Jest bogatym źródłem wielu witamin i minerałów.Chroni przed nowotworami i zwiększa odporność. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Proponuję więc sałatkę z rukolą.
połączenie słodkich cytrusów ze słoną fetą i oliwkami jest genialne! Sałatka jest lekka i sycąca, a dzięki mandarynkom nabiera świątecznego charakteru. Do tego na jej przygotowanie potrzeba zaledwie jakieś 5-10 minut.
Mango jest jednym z najwykwintniejszych owoców tropikalnych na świecie ze względu na przyjemny smak, zapach i kolor.Miąższ mango jest żółty,kremowy, gęsty, delikatny i orzeźwiający, z subtelnym i upajającym zapachem.
Bakłażana myjemy kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie płuczemy osuszamy i grillujemy . Sałatę myjemy rwiemy i układamy na półmisku dodajemy plasterki bakłażana . Śliwkę myjemy kroimy w kawałki dodajemy do sałatki...
Sałatki z dodatkiem awokado :) Owoc ten wciąż nie jest zbyt popularny w kuchni większości osób, dlatego jeśli ktoś szukałby pomysłu na przygotowanie czegoś z awokado, to zaraz po guacamole sałatka to najlepszy pomysł. Awokado dobrze smakuje w połączeniu z wyrazistymi w smaku składnikami, toteż na moim talerzu występuje w towarzystwie czerwonego grejpfruta, oliwek i krewetek.