Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przepisy kulinarne z najlepszych polskich blogów
  • Porady
  • Aktualności
  • Ulubione przepisy kulinarne
  • Autorzy
  • Załóż konto
  • Zaloguj się
  • Kategorie
  • Składnik
  • Więcej opcji
  • Alkohole i drinki
  • Chleb i pieczywo
  • Ciasta i torty
  • Ciasteczka
  • Desery
  • Grill
  • Inne
  • Menu malucha
  • Mięsa
  • Naleśniki i placki
  • Napoje
  • Pierogi
  • Pizza
  • Przekąski
  • Przepisy z szuflady
  • Przetwory
  • Sałatki
  • Sosy
  • Tarty
  • Zapiekanki
  • Zupy
Zwiń
  • Drób
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Ryby
  • Owoce morza
  • Warzywa
  • Owoce
  • Makarony
  • Jajka
  • Mąka
  • Grzyby
  • Kasza
  • Ryż
  • Ziemniaki
  • Mleko
  • Ser
Zwiń
  • Przepisy sezonowe
  • Wigilia tradycyjnie
  • Wigilijne potrawy inaczej
  • Wypieki świąteczne
  • Śledzie
  • Mistrzowskie ciasta
  • Na świąteczny prezent
  • Karp
  • Łosoś
  • Makowiec
  • Kuchnia
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnia hiszpańska
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia egzotyczna
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia chińska
  • Kuchnia grecka
  • Kuchnia japońska
  • Kuchnia angielska
  • Kuchnia skandynawska
  • Kuchnia niemiecka
  • Dieta
  • Na odchudzanie
  • Dieta Dukana
  • Dieta bezglutenowa
  • Dieta wegetariańska
  • Pora dnia
  • Śniadanie
  • Obiad
  • Kolacja
  • Podwieczorek
  • Czas wykonania
  • do 15 minut
  • do 30 minut
  • do 1h
  • ponad 1h
Zwiń
  • Wszystkie przepisy
  • Przepisy na ciasta
  • Przepisy z szuflady
Pochodzi z: Proste gotowanie 30-12-2009
kategorie: Sałatki Dieta wegetariańska Warzywa Grzyby Grzyby - inspiracje kulinarne Lunch box

Sałatka zimowa

Powrót do przepisu

Listy, na których znajduje się przepis (7)

Moje ulubione

Ćwikła z buraczków
1
Kotlety z kaszy gryczanej
16
Pasta z jajek
9

Moje ulubione

Pieczeń z karkówki
29
Pieczona karkówka
55
Hummos, czyli grypa ze smakiem ;-))
5

Moje ulubione

Wigilijna zupa grzybowa
6
Strudel z grzybami
11
Risotto z krewetkami
8

Moje ulubione

Sałatka zimowa
7

Moje ulubione

Torcik malinowy
16
Brzoskwiniowiec
32
Mleczny chleb na zakwasie
6

Moje ulubione

Sałatka warstwowa Danki
29
Orzechówka
8
Domowy Bailey's
11
1 2 Następne

Twoje ulubione przepisy

Nie masz ulubionych przepisów? Nie żartuj!

Załóż konto

Zbieraj ulubione przepisy w jednym miejscu. Jak mama w zeszycie;)

  • Google Plus
  • Facebook

Popularne przepisy kulinarne

Ciasta i torty, Ciasteczka owsiane, Ciasto styropian, Dieta bezglutenowa, Dieta wegetariańska, Jarmuż, Kapusta włoska, Kasza jaglana, Kasza kukurydziana, Makaron tagliatelle, Pieczeń rzymska, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z kurczakiem, Sałatki, Ser camembert, Ser gorgonzola, Ser ricotta, Soczewica, Soja, Strogonow, Tarta

Porady kulinarne

  • Zielona herbata - jak długo ją parzyć?

    O parzeniu zielonej herbaty napisano już całe rozprawy naukowe. Kilka kwestii wartych jest jednak podsumowania. Zieloną herbatę powinniśmy parzyć w niższej niż czarną temperaturze - od 60 do 90 st. Po zagotowaniu najlepiej jest więc odczekać przynajmniej 3-4 minut, choć, jeśli jesteśmy w posiadaniu wysokiej jakości herbaty bądź próbujemy jej nowych gatunków, o temperaturę parzenia zapytajmy sprzedawcę.

    Zasada dotycząca zaś czasu parzenia uzależniona jest od efektu, jaki chcemy uzyskać. Parząc herbatę przez maksymalnie 3 minuty, sprawimy, że teina nie zdąży związać się z garbnikami, a napój będzie miał właściwości pobudzające. Natomiast przez dłuższe parzenie, do 8 minut, uzyskamy herbatę relaksującą…

  • Jaki chleb powoduje uczucie "napełnienia"?

    Oprócz właściwości zdrowotnych, chleb żytni uważany jest także za sprzymierzeńca odchudzania. Naukowcy (zapewne amerykańscy) udowodnili, że wynika to z faktu, że jego struktura sprawia iż po jego konsumpcji występuje poczucie „napełnienia”.

  • Kukurydza- jak oddzielić ziarna od trzonu kolby?

    Najłatwiej jest oprzeć kolbę na desce po krojenia i pionowo od góry do dołu odcinać ziarna, przesuwając ostrzem noża jak najbliżej twardego środka kolby. Następnie, gdy wszystkie ziarna są już odkrojone, tępą stroną noża należy kolejny raz przesunąć z góry na dół kolby, uzyskamy w ten sposób dostęp do części kukurydzy najbliższych jej trzonowi.

Pokaż więcej porad kulinarnych

Przepisy na chleb

Chleb bezglutenowy, Chleb z automatu, Chleb kukurydziany, Chaczapuri, Przepisy na smaczny chleb, Ciasto na pizzę

Ulubione przepisy innych

Łosoś pod kołderką z orzeszków pini, natki pietruszki i mozzarelli
2

Łosoś pod kołderką z orzeszków pini, nat…

BetiBeti
kruche babeczki

Lebkuhen
1

Lebkuhen

wiosenka27wiosenka27
Eksplozja smaku

Babeczki czekoladowo-cynamonowe z wiśniami
1

Babeczki czekoladowo-cynamonowe z wiśnia…

figmarafigmara
figowe smaki

Piernikowa panna cotta z solonym karmelem
1

Piernikowa panna cotta z solonym karmele…

food²food²
Food Square

Grzanki z figami w sosie balsamicznym i burratą
1

Grzanki z figami w sosie balsamicznym i…

AgatajotAgatajot
Kuchnia Agaty

Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem
1

Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbir…

food²food²
Food Square

Pokaż więcej ulubionych

Listy ulubionych przepisów

aaa30

aaa30: słodkości

Piernikowy Festiwal
19

Piernikowy Festiwal

AgataAgata
Agatek

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Coffee Cake
63

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Cof…

AgataAgata
Agatek

Muffinki
17

Muffinki

AgataAgata
Agatek

kaba22

kaba22: ciasta

czekoladowe ciasto z colą i karmelową nutą
70

czekoladowe ciasto z colą i karmelową nu…

AgataAgata
Agatek

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Coffee Cake
106

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Cof…

AgataAgata
Agatek

Radomianka
8

Radomianka

truflatrufla
Trufla i jej kuchnia

marysia

marysia: CIASTA I TORTY

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Coffee Cake
106

Weekendowe pieczenie czyli Cappucino Cof…

AgataAgata
Agatek

Bakaliowiec
101

Bakaliowiec

ganiagania
My cuisine

Radomianka
15

Radomianka

truflatrufla
Trufla i jej kuchnia

  • O serwisie
  • Regulamin
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Mapa serwisu
  • Kanały RSS
  • Aktualności

Copyright © 2019 zpierwszegotloczenia.pl

×
Pomysły i uwagi
×