Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

Wigilijna zupa grzybowa

Wigilijna zupa grzybowa

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Grzybowa z łazankami
10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Zupa grzybowa
5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Wegetariański gulasz grzybowy z kremową polentą

Wegetariański gulasz grzybowy…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Kotlety drobiowe z kaszą i pieczarkami

Kotlety drobiowe z kaszą i pie…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną z pieczarkami i parmezanem

Papryka faszerowana kaszą jęcz…

Alicja Alicja
Czekoladowa muffinka

Przepisy z tych kategorii

Zupa z pieczarkami i soczewicą

Zupa z pieczarkami i soczewicą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pasztet z grochu z pieczarkami
1

Pasztet z grochu z pieczarkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pasztet z grochu z pieczarkami

Pasztet z grochu z pieczarkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Gęsia pierś confit z rydzami i cydrem

Gęsia pierś confit z rydzami i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Grzybki marynowane - kuchniabazylii.pl

Grzybki marynowane - kuchniaba…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Bezmięsny pasztet grzybowy

Bezmięsny pasztet grzybowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty