Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

Grzybowa z łazankami
10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Zupa grzybowa
5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Pasta alla carbonara z kurkami

Pasta alla carbonara z kurkami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Quiche z szynką i pieczarkami
1

Quiche z szynką i pieczarkami

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Grzanki z kurkami i jajkiem

Grzanki z kurkami i jajkiem

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana z pieczarkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti z kurkami  - pyszne
1

Spaghetti z kurkami - pyszne

Beti Beti
kruche babeczki

Kurczak z kaszą, pieczarkami i pomidorami
2

Kurczak z kaszą, pieczarkami i…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach
1

Boczniaki z młodą kapustą w po…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Japchae
1

Japchae

Tyna Tyna
In cooking we trust

Pasta pieczarkowa o smaku pasztetowej

Pasta pieczarkowa o smaku pasz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Pasta z pieczarek
1

Pasta z pieczarek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku