Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

Wigilijna zupa grzybowa
1

Wigilijna zupa grzybowa

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Grzybowa z łazankami
10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Zupa grzybowa
5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką
1

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Korzenne ciasto kruche ze śliwkami
1

Korzenne ciasto kruche ze śliw…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Kruche ciasto ze śliwkami i bezą
1

Kruche ciasto ze śliwkami i be…

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Kopytka kolorowe
1

Kopytka kolorowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Deser z dyni
1

Deser z dyni

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Chlebek dyniowy

Chlebek dyniowy

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Szarlotka z płatkami owsianymi
1

Szarlotka z płatkami owsianymi

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Pierwsza w tym roku prawie szarlotka

Pierwsza w tym roku prawie sza…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Pasztet z fasoli i suszonych pomidorów
1

Pasztet z fasoli i suszonych p…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki