Ćwikła z buraczków

5 buraków

5 łyżeczek chrzanu

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka kminku

sól

cukier

 

 

Buraki ugotować w łupinkach. Obrać, zetrzeć na tarce, odlać nadmiar soku. Dodać sok z cytryny, chrzan i kminek. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i cukrem do smaku. Ćwikłę przełożyć do słoika, zakręcić i odstawić na 2 dni.

Świetnie nadaje się do mięs, pieczeni i wędlin.

Jeśli chcecie uzyskać delikatny smak, to należy dać mniejszą porcję chrzanu.

Preferujecie ostry smak? Musicie zwiększyć ilość chrzanu.

 

 

 

 

Zdjęcie - Ćwikła z buraczków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ćwikła z buraczków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy