Aż ciśnie mi się na usta- „Kto z nas nie lubi roztopionego żółtego sera?!”. To chyba smak uniwersalny. W focacci dodatkowo dodaje sprężystej konsystencji i wyjątkowo dobrze komponuje się smakowo. Musicie spróbować!
Zapieczone bułki z nadzieniem z chorizo, fasoli i pomidorów, z serem i sałatką z kapusty. Bardzo smaczne i wyraziste. Jeśli ktoś nie lubi ostrości, można pominąć papryczkę jalapeno w sałatce kapuścianej.
Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z ości kawałki.
W niedzielę w ramach światowego dnia pieczenia spróbowałam upiec ciasto z sałatką grecką Vassilisa Mandrosa - greckiego szefa kuchni. wybrałam te ciasto z jednego powodu - nie było słodkie ;) W 100 punktowej skali trudności zajmowało ono miejsce 65.