Całość odstawić na jakieś 2 tygodnie. Po tym czasie sprawdzić smak - jeśli będzie "za słaby" to odstawić jeszcze na tydzień. A następnie oliwę przecedzić i przelać do nowej butelki.
Zainspirowana niegdysiejszym przepisem Małgosi, zamarzyłam mieć własną aromatyzowaną oliwę. Kilka minut, kilka składników – i już. Tylko poczekać trzeba aż się wszystko przegryzie. A ponieważ czas “przegryzania” upłynął, pokazuję dziś moje wersje:
Ma kolor mojego ulubionego różowego wina, smak i zapach przepyszny i przepiękny, ... Jak dobrze, że się na niego skusiłam, jaka szkoda, że mam go zaledwie w 3 takich buteleczkach.... za rok zrobię więcej i Was też na to namawiam!
Lubicie aromatyczne oliwy z ziołami ja bardzo dlatego dziś przedstawiam wam moją oliwę smakową jedną z wielu które mam na półkach w mojej kuchni... i zachęcam was abyście robili je w swoich damach. Wzbogacą smak waszych potraw...