Smalec zrobiony spsobem domowym czasami może bardzo smakować. Nie robię go zbyt często z oczywistych powodów ale od czasu do czasu mi się zdarza. Z ogórkiem kiszonym jest najlepszy ale to każdy chyba wie.
Wiem,większość z Was powie- że nie je smalcu! Każdy się zarzeka,że je tylko... sałatki,owoce i pije wodę;-)Oczywiście! To Ci co nie jedzą... niech poprostu pominą ten wpis.Ok?A dla wielbicieli i osób,które chwilowo nie mogą już patrzeć na sucharki i sałatę polecam smalczyk....
Domowy majonez ma jedną podstawową zaletę, ma taką zaletę jak wszystkie dania przygotowane własnoręcznie - wiesz co w nim jest. Wiesz co użyjesz do zakwaszenia, wiesz z jakiego tłuszczu skorzystasz, cukier dodasz lub darujesz go sobie, no i nie musisz gotowego produktu konserwować aby mógł stać na półce sklepowej kilka miesięcy.
Pączusie mimo dodatku delikatnego mięsa krewetek są ostre i charakterystyczne w smaku za sprawą czosnku i anchois. Nie posmakują wszystkim, polecam je więc zdecydowanie osobom lubiącym mocne smaki.