Wymieszać razem migdały, cukier i cynamon. Białka ubić na sztywno, połączyć z wymieszaną resztą. Mikstura powinna być na tyle 'sztywna', aby można było swobodnie formować kulki.
Tak ryba jest z pewnością tak znana w Japonii, jak jej "koleżanka" w Grecji:)) Ale smakuje wysmienicie... słodko kwaśna, z chrupiącymi warzywami...mmmmm... . Bardzo gorąco polecam!!!!
Takie orzeszki chodziły za mną od dawna, pamiętam je z dzieciństwa. Kilka miesięcy temu dostałam specjalną foremkę do ich wypiekania i doszłam do wniosku, że święta będą dobrą okazją, żeby ją wypróbować.
Przepis na ten dżem znalazłam u Majanki a ona wcześniej podpatrzyła go u Komarki. Jeśli chcecie urozmaicić sobie zwykłe naleśniki, gofry, czy nawet kanapkę z bagietką to polecam. Ten dżem jest po prostu wspaniały a robi się go 10 minut.