Przed pieczeniem mięso odsączyć z marynaty. Karkówkę nakładać na rozgrzaną patelnię teflonową lub grilla. Grillować z dwóch stron, pod koniec dodać odrobinę marynaty.
Przepis zaczerpnięty z gazetowej galerii potraw. Ukłony dla Issys, która przekopała ubiegłoroczne archiwum i przypomniała czarodziejską miksturę zrobioną przez Fetti:)
Rozpoczynamy kolejną zabawę blogową pt "Bananowa Kuchnia", zaproponowaną przez Myszkę. Upiekłam więc w końcu ciasto bananowe, zwane bananowcem, na które przepis dostałam od niebieskookiej Paulity i jej właśnie ten wpis i to ciasto dedykuję.
Dzisiaj truskawkowy zawrót głowy :-) Na dworze raz świeci słońce, raz spada z nieba chmurny deszcz, a my zerwaliśmy kilka listków róży i pomalowaliśmy je czekoladą, a potem wyjęliśmy z lodówki kieliszki z truskawkami i śmietaną i zwieńczyliśmy je pokrojonymi owocami pachnącymi truskawkowo-morelowo i chłodnymi różanymi listkami o smaku gorzkiej czekolady. Deser wyjedliśmy do samego dna i rozpogodził nam dusze. :-)))