Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

 

Ale jaja!!! Wygrałam lodówkę w konkursie serwisu "Ugotuj. to" na najfajniejszy przepis kulinarny.

"Pan Perfekt" zrobił wrażenie na komisji i tym sposobem mamy śliczną lodówkę firmy "BEKO". Czujecie?

Podrzucam linka: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87560,5031361,Konkurs_Beko.html

Gratuluję wszystkim zwycięzcą tego konkursu:)

Jutro impreza....inauguracja sezonu grillowego. Mięcha wrzucone do zalewy, roznoszą zapach w całej kuchni. Piwo zmrożone nie doczeka jutrzejszego dnia :)

Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

2 filety z piersi kurczaka

4 ząbki czosnku

5 łyżek soku z cytryny

3 łyżki oliwy

1 łyżka bazylii

sól

pieprz

Mięso umyć, przekroić na cztery porcje. Posypać solą, pieprzem i bazylią. Rozgnieciony czosnek dodać do oliwy i soku z cytryny. Dokładnie wymieszać. Filety oblać sosem, wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.

 

Zdjęcie - Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 Tak namoczone filety grillować na patelni teflonowej z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec można dodatkowo skropić sokiem z cytryny.

Jeśli wrzucicie na grilla , pamiętajcie o dodatkowych tackach. Nie będą się przypalać.

 Zdjęcie - Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów