Nalewka, likier, esencja? Na pewno warto zrobić. Święta zbliżają się wielkimi krokami a nalewka z kawy, będzie dobrym składnikiem do kremów, deserów i do nawilżenia tortów.
Przepis na ten likier krąży po Galerii Potraw od prawie trzech lat i wciąż cieszy się niesłabnącym powodzeniem . Podała go polka , a potem ruszyła masowa produkcja na forum ;) Ma jedną tajemniczą właściwość - szybko znika - i nikt nie wie , w jaki sposób ... :)
Przepis na ten likier znalazłam prawie rok temu u Atinki - ale dopiero teraz udało mi się go zrobić. Jakoś nie mogłam się wybrać do sklepu , żeby kupić kukułki ;) To bardzo smaczne cukierki, a likier sporządzony z ich dodatkiem jest jeszcze lepszy :) I ma jeszcze jedną zaletę - robi się go naprawdę błyskawicznie !
Bigos cygański ani tochę nie przypomina tradycyjnego bigosu, który wszyscy znamy, ale jest tak samo pyszny. Doskonały na śniadanie, kolację a przede wszystkim na imprezę, polecam!
Niedawno częstowała nim Majana. Od razu tego samego dnia przygotowałam go ja. Smakuje nam bardzo. Miło być dorosłym. ;-)) Likier kajmakowo-kawowy, pyszna kopia Baileysa.
Tutaj nie gotuje się mleka ale daje prosto z puszki. Całość fajnie gęstnieje podczas mieszania składników i smakuje po prostu rewelacyjnie. Dla miłośników słodkich alkoholi, do których i ja się zaliczam, jest to po prostu pyszotka. Jeśli jeszcze ktoś nie próbował, bardzo polecam:)