Wzorując się na proporcjach poprzedniego własnego przepisu, stworzyłam nowy, na mleczne bułeczki.
Są bardzo mięciutkie, więc myślę, że spodobałyby się dzieciom, a nawet niejadkom
Lekkie pan cakes na chudym serku, smażone bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej... Bardzo smaczne śniadanko lub przepyszny podwieczorek. Polecam z musem jabłkowym lub gruszkowym. Pycha.
Omlet wywodzi się z kuchni francuskiej, ale dziś istnieje wiele odmian omletów i wariacji na ich temat. Oryginalny, francuski składa się tylko z jajek, wody i masła do smażenia, dodatek mąki jednak sprawia, że ciasto jest nieco ściślejsze i stwarza o wiele większe pole do popisu przy wyborze dodatków. Dziś proponuję wersję na bogato.
Waniliowe cupcakes, w przeciwieństwie do wytrawniejszych czekoladowych koleżanek są mocno słodkie i powalająco waniliowe. Wilgotne ciasto z czapą waniliowego, maślanego kremu powoduje,że momentalnie robię się głodna
Bardzo, bardzo dobre muffinki! Robiłam je już drugi raz, za drugim razem wiedziałam, co zmienić w oryginalnym przepisie, aby były jeszcze lepsze. Tak smakowały, że z 18, które upiekłam wieczorem, rano na talerzu były 2... ;)