Przedstawiam wersję podstawową, ale możecie dodać do humusu oliwki, suszone pomidory itd., żeby urozmaicić kolejne porcje. Kanapka z taką pastą jest bardzo energetyczna, w sam raz na śniadania, dlatego na jednej wersji się nie skończy :)
Proponuję Wam pyszną przekąskę z pieczonej ciecierzycy. Dzisiaj prosta wersja z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki. Na pewno będą kolejne wersje, bo ciecierzycę w ten sposób można przygotować na wiele sposobów.
Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek - niezwykle prosta i szybka. Lekka, zdrowa, wysokobiałkowa - wzbogaci i urozmaici tradycyjne kanapki. Pasta nadaje się także do faszerowania jajek czy awokado. Kolejna zaletą jest, że można ją modyfikować na wiele sposobów...Polecam gorąco!
Dziś na Smakowitym blogu smakowite precelki przygotowane z wykorzystaniem Smakowitego smalczyku roślinnego. (...) Smakowita Pajda zaskoczyła mnie smakiem i aromatem ziół i prażonej cebulki. A w składzie żadnych konserwantów i cholesterolu! To doskonały składnik wytrawnych wypieków.
Smaczna pasta z czerwonej soczewicy z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz chrupiącego słonecznika. Doprawiona tym, co było pod ręką: czosnkiem, oregano, kuminem. Zgodna z dietą Montignaca.
Nie jest tajemnicą, że ja i moja połówka jesteśmy ogromnymi fanami kuchni indyjskiej. Na blogu jest już 8 przepisów na przeróżne curry i wszystkie są przepyszne! Do tej pory podawałam je zawsze z ryżem, jednak postanowiłam spróbować czegoś innego i takim sposobem natchnęło mnie na wypróbowanie łatwego przepisu na chlebek naan