Pełnoziarnisty makaron, szpinak i żeby nie było za zdrowo i za dietetycznie, dodatek chrupiącego, podsmażonego boczku i kremowego serka mascarpone. Szybko i pysznie!
Kombinacja wiosennych składników w połączeniu ze świeżym razowym chlebem która cieszy zmysły wzroku i smaku. Od tak zwanej sałatki greckiej i wszelkich jej wariacji różni ją użycie bryndzy w miejsce fety i jest to przysłowiowy strzał w dziesiątkę.
Curry z ciecierzycy z którego ostatecznie wyszło chilli z ciecierzycy ;) Danie zainspirowane przepisem z książki "100 zdrowych potraw", ale zmodyfikowane nieco przeze mnie. Potrawa wyszła dość pikantna, ale bardzo, bardzo smaczna. Połączenie ciecierzycy i szpinaku jest naprawdę trafione.
Kiedy na półkach pojawiają się młode warzywa nie jestem w stanie sobie ich odmówić. Delikatne, w lekko nieśmiałych kolorach świetnie wpasowują się do twarożków czy też sałatek. Świetnie będą wyglądały także na Wielkanocnym stole
Bardzo prosta i szybka sałatka. Pomysł na zagospodarowanie makaronu który np.pozostał z obiadu. Idealna na zabranie ze sobą do pracy lub szkoły. Do tego smaczna i pożywna :) Polecam :)