Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem, chrupiącym boczkiem i mascarpone
Pełnoziarnisty makaron, szpinak i żeby nie było za zdrowo i za dietetycznie, dodatek chrupiącego, podsmażonego boczku i kremowego serka mascarpone.
Szybko i pysznie!
Składniki:
- 400g świeżego szpinaku
- 250g mascarpone (opakowanie)
- 150-200g boczku wędzonego
- 3 ząbki czosnku
- 400g pełnoziarnistego makaronu
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Szpinak wraz z roztartym czosnkiem, solą i pieprzem podsmażyć na łyżce masła.
Szpinak zmiksować wraz z serkiem mascarpone.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem, podgrzewać kilka minut na niewielkim gazie.
Gotowy makaron przełożyć na talerz, posypać podsmażonym boczkiem.