Bardzo łatwe, fenomenalnie wyglądają - najlepiej podać je na jakimś przyjęciu dla dzieci (synkowie oczywiście zachwyceni!), zrobić w różnych kolorach. Super!
Lody lawendowe występują w scenie kolacji Jane z Adamem. Od dawna myślałam o przygotowaniu ich, ale musiałam poczekać na odpowiednią porę. Zimą świeżą lawendę można zastąpić suszoną
Lekkie, puszyste, serowe placuszki na śniadanie. Proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla małych dzieci ( i dużych łasuchów) Zapach i smak cynamonu jest rewelacyjny. Można do nich podawać sezonowe owoce, miód, syrop klonowy lub posypać jak ja cukrem pudrem.
Wykorzystywałam go do nadziewania ptysi i małych babeczek lub jadłam polane nim truskawki, maliny, jagody. Jest niezastąpiony i nieprzyzwoicie wręcz pyszny. Spróbujcie go koniecznie, najlepiej jeszcze dziś!
Co można o nich powiedzieć...? To zdecydowanie najlepsze z tych, które dotychczas zrobiłam. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że lody są dokładnie takie jakie powinny być lody. Cudowne w smaku i o idealnej konsystencji.
W banalnie prosty sposób, można się cieszyć, domowym, nieziemsko pachnącym, o niebo lepszym pod każdym względem - cukrem waniliowym, którego tak często używamy w kuchni, do wszelkich, słodkich wypieków, mas i deserów.