Deser z maślanki i czerwonych porzeczek

Deser z maślanki i czerwonych porzeczek
przepis:

 .

0,5 l maślanki

0,5 l czerwonych porzeczek

5 łyżek cukru

cukier waniliowy

6 łyżeczek żelatyny

Porzeczki opłukać , odsączyć na sitku, obrać z ogonków.

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy napęcznieje lekko podgrzać w kąpieli wodnej. Ostudzić.

Maślankę osłodzić, dodać cukier waniliowy, a następnie żelatynę.

Porzeczki rozłożyć do pucharków, zalać tężejącą maślanką i wstawić do lodówki.

 .

Zdjęcie - Deser z maślanki i czerwonych porzeczek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Deser z maślanki i czerwonych porzeczek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów