Pierwszy raz wykonałam piernik przełożony i sukces. Przepis jest doskonale wymierzony, a samo wykonanie bardzo proste. Piernik jest delikatny, puszysty, lekko wilgotny. Krem wykonany jest z połączenia kaszki manny i masła, natomiast delikatnej kwasowości dodaje marmolada. Kolejny fantastyczny w smaku piernik, który sprawdzi się na świątecznym stole.
To kolejny domowy wyrób wędliniarski. Tym razem dość pikantny, przepyszny kawałek schabu. Swoim smakiem spokojnie może konkurować z wędlinami dostępnymi w dobrych sklepach, których ceny zaczynają się powyżej 50 zł. Czasu do świąt jeszcze troszkę - wystarczy aby mięso się zamarynowało i podsuszyło, więc bardzo namawiam Was na przygotowanie takiej wędliny.
Zaryzykuję stwierdzenie, że odczarowałam rolady. A może to po prostu ten przepis jest niezawodny. Korzystałam z niego już kilka razy i ani razu się nie zawiodłam - biszkopt pięknie wyrasta, podczas zwijania nie ma żadnych pęknięć, a samo ciasto jest delikatne, mięciutkie i puszyte. W zasadzie tak dobre, że można je jeść bez dodatków - co nieraz nam się przytrafiło :)
Dzisiaj kolejna moja propozycja to ciasto czekoladowe z masą kokosową z dodatkiem wiśni w alkoholu ! Zdecydowanie są to moje smaki! Ciasto czekoladowe jest dość zwarte i bardzo czekoladowe a przygotowane jest na oleju rzepakowym.
Przepis inspirowany pysznymi ciasteczkami delicje. Ciasto nie jest wierną kopia ciastek, ale znajdziemy w nim wiele podobnych smaków. Biszkopt równie dobrze możemy zastąpić gotowymi biszkopcikami i wtedy ciasto nie będzie wymagało pieczenia.
Fajna. Nawet bardzo. Lekka i orzeźwiająca, będzie szczególnie wielbiona przez miłośników połączenia cytrusowo-czekoladowego. Niestety, niezbyt urodziwa, no ale nie jest łatwo równomiernie rozłożyć galaretkę i ganache. Nie zwracajcie na to uwagi, smak rolady wynagrodzi wszystko.