Nie mam pojęcia czemu jeszcze na blogu nie zamieściłam przepisu na masło orzechowe??!! Niewiarygodne, bo to u nas w domu produkt obowiązkowy, bez którego nie możemy się obejść. Wielbimy go ponad wszelkie inne dodatki;)
Gdy byłam dzieckiem, przepadałam za plackami ziemniaczanymi z cukrem, podawanymi w szkolnej stołówce (...) Obecnie zdecydowanie bardziej wolę placki w wersji słonej, a najlepiej jeszcze pikantnej. I chociaż rzadko je robię, bo tarcie ziemniaków na małej, ręcznej tarce jest niesamowicie frustrujące, to świeżutkich domowych placków nie zastąpią żadne barowe wersje :)
No takie danie to pamiętam z dzieciństwa – ze szkolnych stołówek lub kolonii. Bardzo miło to wspominam, bo uwielbiam jajka i świeże zioła. Odtworzyłam je w domu i smakują jeszcze lepiej niż tamte z dawnych lat. Domowe zawsze lepsze Myślę, że wspaniale sprawdzą się na obiad dla Waszych pociech, bo moja córka się nimi zajada.
Przepis na delikatną tartę na kruchym spodzie z wyśmienitym kremem z białej czekolady, pokrytą puszystą bitą śmietaną, posypaną mnóstwem świeżych borówek, pokrytych pokruszonymi bezami. Po prostu niebiańskie połączenie :) Serdecznie polecam.
Okrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo wygodniejsza do faszerowania niż jej podłużna krewniaczka.
Dziś przepis na jedne z lepszych ciasteczek. My je uwielbiamy, były na blogu już kilka razy. Kruche, pyszne z delikatnym smakiem budyniu śmietankowego, jak przełożymy je powidłem lub marmoladą są rewelacyjne. Mają jedną wadę, szybciutko znikają.