Masło orzechowe
 
             
 
 
 Nie mam pojęcia czemu jeszcze na blogu nie zamieściłam przepisu na masło orzechowe??!! 
 Niewiarygodne, bo to u nas w domu produkt obowiązkowy, bez którego nie możemy się obejść.
 Wielbimy go ponad wszelkie inne dodatki;) 
 
 Chłopaki dodają go do wszystkiego: do lodów, deserów, gofrów, naleśników, wypieków, peancakes.
 Ja, wykożystuję go również jako dodatek do sosów, marynat lub np. do domowego curry.
 
 Zapas masła orzechowego, zawsze musi stać w spiżareczce, a po spożytkowaniu, od razu dorabiam kolejną partię;) 
 Przepis niezwykle prosty, sposób wykonania banalny, a efekt cudowny:)
 achhh ten smak i zapach!:) 
 
 Orzeszki ziemne, znoszę do domu siatami, kilogramami, tonami, bo dzień bez masła orzechowego jest dla nas dniem straconym:)
 
 Składniki (1 średni słoik):
- 500g solonych orzeszków ziemnych
Z 500g orzeszków odłożyć ok. 2 garście.
 Orzeszki mielić w robocie do momentu powstania kremu.
 Odłozone orzeszki posiekać, wymieszać z resztą.
 W ten sposób powstanie masło orzechowe crunchy, z kawałeczkami orzechów.
 Masło orzechowe przełożyć do słoika.
 Słoik szczelnie zamknąć.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
            