Deser z komosy ryżowej czyli quinoi. Komosa zapiekana z owocami, z warstwą płatków owsianych i słonecznika. Doskonale smakuje na ciepło polane jogurtem. Propozycja na deser, podwieczorek lub śniadanie :)
Dango to tradycyjna japońska potrawa – kluski z mąki ryżowej, ugotowane i nabite na szpadkę. Istnieje ogromna ilość wersji dango, a każda z nich ma nieco inną nazwę ;) Ten deser jest tak popularny i uwielbiany w Japonii, że powstają nawet piosenki o dango
Bób niejedno ma oblicze i potrawy z jego wykorzystaniem można znaleźć w kuchniach wielu krajów europejskich. (...) Ja postawiłam na klasykę, czyli risotto, które świetnie smakuje w chyba każdym wydaniu. Smak przełamałam lekko pikantnym salami. Było pysznie.
Gotowany w mleku kokosowym ryż (odmiany arborio, tej do risotta), jako dodatek słodka dynia, kwaskowate jabłko i szczypta cynamonu. Brzmi jak smak jesieni, prawda?