W sklepach jest duży wybór śledzi w różnych sosach na bazie śmietany. Lubię i smakują mi te w sosie musztardowym. Ale stwierdziłam ,że więcej jest w nich sosu niż śledzi. Postanowiłam zrobić je sama. Wyszły rewelacyjne, przynajmniej wiem co jem!
Gdzieś u kogoś widziałam kotlety mielone w waflu. Pomysł bardzo mi się spodobał. Kombinując stwierdziłam, że jak można w ten sposób zrobić kotlety mielone, to czemu by nie zrobić tak rybnych? To był strzał w dziesiątkę!
Bardzo smaczny pomysł na rybę prosto z egzotycznej Dominikany. Sos przygotowałam dzień wcześniej i uważam, że był to bardzo dobry pomysł, bo smaki się „przegryzły” i dzięki temu smakował lepiej, przynajmniej według mnie .
Morszczuk w marynacie miodowo-musztardowej to niezaprzeczalnie moje ulubione połączenie ! Od jakiegoś czasu chodziło za mną takie lekkie danie. Uwielbiam rybę w każdej postaci i bardzo często pojawia się u mnie na stole. Do takiego obiadu zazwyczaj robię jeszcze surówkę z kiszonej kapusty i jabłka. Od dziecka uwielbiałam taki zestaw 🙂