Kotlety rybne z zielonym pesto w waflu
Gdzieś u kogoś widziałam kotlety mielone w waflu.
Pomysł bardzo mi się spodobał.
Kombinując stwierdziłam, że jak można w ten sposób zrobić kotlety mielone, to czemu by nie zrobić tak rybnych?
To był strzał w dziesiątkę!
Kotleciki rybne w waflu, wyszły przesmaczne :)
Chrupiąca, gruba panierka i fantastycznie smakujący, mięciutki środek.
Kotlety wyszły pyszne w smaku, a przy tym były przyjemne dla oka.
Dawno nie zrobiłam tak ładnych kotlecików;)
Wzbogaciłam je dodatkiem zielonego pesto, które nie tylko urozmaiciło ich smak, ale również nadało im fantastycznego koloru.
Kotlety w waflu, bardzo nam zasmakowały i z całą pewnością, będą częściej u nas gościć.
Składniki:
- 1kg filetów rybnych ( u mnie dorsz)
- 1 cebula
- 3 łyżki szpinakowego pesto (przepis tutaj)
- 2 prostokątne wafle tortowe
- ok. 4 łyżek bułki tartej
- 1 jajko+ 1 jajko do panierki
- sól, pieprz, papryka, czosnek
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Rybę i cebulę zmielić.
Wymieszać z jajkiem, pesto, bułką tartą i przyprawami.
Masę rybną rozsmarować na jednym waflu.
Przykryć drugim i docisnąć.
Wafla pokroić w kwadraty.
Panierować w jajku, obtaczać w bułce.
Smażyć z obu stron na złoto.