Mintaj w warzywach

Mintaj w warzywach

Rybka zapiekana z warzywami z piekarnika. Lekkie smaczne danie z nutka pikanterii od papryczki chilli.
Mintaj w warzywach 
Składniki:
3 szt marchewka
1/2 szt kalafior
3 ziemniaki
1 łyżka masła
koperek
Sól morska
pieprz
papryczka chilli
700 g mintaj
Płaty ryby ja użyłam mintaja myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. Układamy na wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kalafior kroimy w małe róże.Warzywa układamy na rybie. Solimy do smaku i posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Doprawiamy posiekaną papryczką chilli i pieprzem. Podlewamy połową szklanki bulionu warzywnego lub wody. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy na ciepło.

Zdjęcie - Mintaj w warzywach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów