Oto sprawdzony sposób jak sprawić, by Wasze dziecko/mąż z apetytem zjedli pocję brokułów. Połączenie kruchego ciasta i wyrazistego sera sprawiają, że danie przekona nawet przeciwników „wszystkiego, co zielone”.
Zapiekane w piecu babeczki wypelnionym miesem mielonym i grzybami-to doskonala przystawka na karnawalowe przyjecia-lub domowa kolacje.
Ta potrawa nie wymaga specjalnych umiejętnosci kulinarnych - wystarczy mąka, masło i - dużo zapału!
Torta zrobiona juz na świateczny stół z pozostalych po pierogach suszonych grzybow.
W zasadzie, to taki eksperyment z produktami-pozostale grzybki nie moga sie zmarnowac,wiec powastala taka fajna "torta",do zrobienia ktorej bardzo Was zachecam.
Jedna z mniej wymyślnych tart, a zarazem jedna z tych najsmaczniejszych. Pomidory, szpinak i feta zgrywają się razem doskonale, jeżeli takiej tarty jeszcze nie próbowaliście to zachęcam do zrobienia!
Miałam stworzyć danie z krupniokiem. Pewnie większość z Was najchętniej zjada go na grillowych spotkaniach, czy prosto z patelni z cebulką czy jabłkiem. Ja pamiętając i kojarząc go raczej ze słodkim smakiem - postanowiłam wykorzystać go w mini tartach, które gwarantuję - zaskoczą Waszych gości i Was samych!