Piękne, mięciutkie, zachowujące długo świeżość, najeżone ziarnami - po prostu pyszne i ta forma w jakiej są upieczone, u mnie w Gdańsku to po prostu "Stokrotka", a u Was?
Chleb żytni, polski ( Dark silesian rye) to przepis ze 105 wydania Weekendowej Piekarni, której gospodynią była Patrycja. Doskonałą recepturę stworzył Daniel Leader. Polecam!
Te pyszne bułeczki zaczniesz wieczorem, a skończysz rano. Nie, nie będziesz musiała/ł stać przy blacie kuchennym całą noc. Wprost przeciwnie! Wieczorem tylko! zamieszasz ciasto, a rano uformujesz i upieczesz. Bułeczki rosną przez noc. Zachęcam do spróbowania! :)
Podejrzewam, że większość z Was lubi zapach i smak świeżego, chwilę wcześniej wyjętego z piekarnika, pieczywa ;) Chrupiąca skórka, puszysty i smakowity środek rozpływający się w ustach. Nie ma nic lepszego!
Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku… Cudo! Musiałam bardzo się powstrzymywać, żeby po spróbowaniu czy jest wystarczająco dobra (żeby wrzucić tutaj) cokolwiek zostało do zdjęć…;)!