Jedna z moich ulubionych zapiekanek! Pyszna i niby prosta, a jednak nie zawsze sie udaje. Po upieczeniu z jogurtu i mleka powinien powstać serek, ale nigdy nie powstanie, jeśli - dodasz koziego domowego twarożku - choćby odrobinę albo użyjesz mleka koziego czy krowiego homogenizowanego.
Smaczny sposób na przygotowanie kurczaka. Oryginalny przepis znalazłam u Wiosenki27. Ja troszkę pozmieniałam w przepisie: pominęłam margarynę oraz cały czosnek dałam do marynaty i nie podsmażałam go osobno. Wyszło bardzo aromatycznie :)
Dziś faworki, jedne z moich ulubionych ciastek. Koniecznie jedzone zaraz po zrobieniu, gdy tylko przestygną - bo świeże są najlepsze. Ja najbardziej lubię takie grube o konsystencji miękkich ciasteczek, choć wiem, że większość wybierze wersję chrupiącą, z cienko rozwałkowanego ciasta.
Chlebek naan to płaskie pieczywo powszechnie znane w świecie arabskim oraz hinduskim. Wypróbowałam już kilka przepisów na ten chlebek i dzisiaj podaję według mnie najlepszy. Zazwyczaj podaje się go do dań mięsnych z dużą ilością sosu, który można wydobywać za pomocą tego własnie chlebka.