Genialny smak ta sałatka zawdzięcza idealnie dojrzałemu awokado i delikatnej cykorii. Ponadto, jak w przypadku każdej sałatki ważny jest dressing. Idealnie skomponowana, powinna smakować każdemu.
Ciepłą masą serową przekładać placki. Należy robić to w tortownicy, aby masa nie rozlała się. Po przestudzeniu wstawić do lodówki na kilkanaście godzin, aby masa stężała, a placki zmiękły. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową...
Do mąki przesianej z solą dodać drożdże i zasypać cukrem.
Całość zalać 1/3 ilością mleka, zostawić pod przykryciem na 10 minut.
Następnie dodać pozostałe mleko, jajko i wymieszać...
Drożdże rozetrzyj z cukrem i śmietaną. Zostaw na chwilę, do zapienienia. W tym czasie margarynę posiekaj z mąką, dodaj pozostałe składniki i zagnieć cisto o konsystencji jak na kopytka...