Ciasto brzoskwiniowe babci Ani

Ciasto brzoskwiniowe babci Ani
Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto brzoskwiniowe babci Ani - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek
  • 1 kostka margaryny PALMA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
  • 0,5 kg sera twarogowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 k. masła lub margaryny PALMA
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
Beza:
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
Dodatkowo:
  • brzoskwinie w puszce
Przygotowanie

Ciasto:

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą włożyć do zamrażalnika, większą - wyłożyć blaszkę.

Masa serowa:

Ser zmielić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.

Beza:

Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodając stopniowo cukier.


Na ciasto wyłożyć masę serową, na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie, następnie bezę. Wierzch posypać startym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160 st. C) i piec ok. 50 min. Uchylić drzwiczki piekarnika, wypuścić parę wodną, zmniejszyć temp. do 120 st. C i dosuszać bezę przez kolejne 15-20 min.


Kategorie przepisów