Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny

Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny
Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kuszon (krucho-drożdżowe rogaliki) babci Grażyny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g margaryny PALMA
  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta soli
  • gęste powidła lub twarda marmolada na nadzienie
Przygotowanie

Drożdże rozetrzyj z cukrem i śmietaną. Zostaw na chwilę, do zapienienia. W tym czasie margarynę posiekaj z mąką, dodaj pozostałe składniki i zagnieć cisto o konsystencji jak na kopytka. Wstaw do lodówki na min. 30 minut do schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkuj i podziel na trójką. łyżeczką nakładaj porcję nadzienia i zawijaj rogaliki. Ułóż na blasze i zostaw do lekkiego wyrośnięcia (około 30 minut). Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok.35 minut w 180 st.C (z termoobiegiem).

Kategorie przepisów