polędwiczki z kosmetyczną zmianą koperku na nać pietruszki. Sos kurkowy to prawdziwe błogosławieństwo niebios i doskonale współgra z plackami ziemniaczanymi które stanowią dodatek do dania.
Macie ochotę zaserwować swoim gościom coś specjalnego? Miękkie i soczyste polędwiczki oblane gęstym, kremowym sosem pełnym chrupkich kawałków pistacji zdecydowanie się do tego nadają! Wbrew pozorom są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się jako niecodzienny obiad Wielkanocny.
Kartacze wyszły przepyszne – dokładnie takie, jakie jadłam na Litwie. I jeśli kiedyś w przyszłości zawitam w rejony Podlasia, na pewno uraczę się tymi kluskami zamówionymi w restauracji. A póki co, pozostaje mi przyrządzanie ich w domu, do czego i Was namawiam.
Lasagne / Lazania – jedno z moich ulubionych dań mięso – makaronowych.
Przepis znany w mojej rodzinie od lat nie podlega żadnym modyfikacjom , bo danie zrobione wg. niego za każdym raz zachwyca.
Lasagne jest daniem, które niesamowicie syci na długie godziny.
Połączenie świeżo mielonego mięsa z kremowym sosem beszamelowym i dużą ilością sera tworzy rewelacyjną całość , która zachwyci podniebienia!